Pattaya-hotellen ökar i beläggning när Songkran närmar sig

Pattaya —

Pattayas hotellindustri upplever en betydande ökning, och vissa hotell har en beläggning på över 90 %.

Enligt Wit Tantivorawong, VD för Support Division på Land and Houses Plc, upplever Grand Centre Point Hotels, ett av Thailands främsta hotellvarumärken, både Bangkok och Pattaya en kraftig ökning av beläggningsgraden.

Hotellbeläggningen i Bangkok har nått 85 %, med rumspriser på i genomsnitt 6,000 90 baht per dag. Pattayas hotell, å andra sidan, har sett en ännu större ökning, med beläggningsgraden som når 99 % och toppar på XNUMX % vissa dagar, sa Wit.

Mr. Wit avslöjade att rumspriserna på premiumhotell i Pattaya varierar från 5,000 6,000 till 7,000 8,000 baht per dag under vardagar och stiger till XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX baht på helgerna. Han tillskrev denna ökning till tillströmningen av kinesiska turister, särskilt oberoende resenärer.

Herr Wit noterade att thailändska kunder nu stod för 30 % av besökarna, jämfört med tidigare 40–50 %. Kinesiska turister representerar nu ytterligare 30 %, och de återstående gästerna kommer mestadels från Japan och Korea. Denna ökning av kinesiska besökare syns inte bara på hotell utan också i köpcentra som Terminal 21 Pattaya.

Samtidigt uppgav Chris Cherdsuriya, chefsrådgivare till Executive Board för Honor Group, en Pattaya-baserad fastighets- och hotelloperatör, att Honor Groups hotell upplever 85 % beläggning, med bokningar som sträcker sig in i maj.

Mr. Chris rapporterade att 60-65 % av deras gäster är internationella turister, som består av en blandning av oberoende resenärer och resegrupper. Koreanska turister är fortfarande de främsta gästerna, i första hand bestående av cirka 20 personer per grupp.

Hotellen ser också många besökare från Taiwan, Malaysia, Vietnam och Indien.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.