Strandrestaurang i Pattaya-området utreds för att ha använt offentliga bojar som sittplats

Pattaya —

En strandrestaurang på Krathing Lai Beach nära Pattaya ska enligt uppgift undersökas för att ha använt bojar, som förmodligen tillhör allmänheten, som stolar.

Lokala reportrar besökte restaurangen i fråga på Soi Sukhumvit Pattaya 6 den 23 mars 2024 efter att ha fått rapporter från oroliga medborgare om den misstänkta aktiviteten. De fann att restaurangen verkade använda ett stort antal plastbojar, vanligtvis utplacerade för simgränser och havsbarriärer, som provisoriska stolar för kunder.

Bojarna är fortfarande i gott skick, enligt reportrarna, och de erbjuds till restaurangens kunder som använder tjänster där.

Reportrarna rapporterade också att de såg liknande bojar lagras vid ett närliggande räddningscenter och underhållsanläggning för strandkusten.

Restaurangoperatörernas agerande har föranlett uppmaningar från nätanvändare om officiella åtgärder, eftersom bojarna ska tillhöra allmänheten och inte kan användas för personlig vinning.

Efter klagomålen reste Manoch Nongyai, vice borgmästare i Pattaya City, för att inspektera restaurangen och rapporterade att etablissemanget verkligen använde den statliga fastigheten som sina egna stolar.

Herr Manoch avslöjade att han hade instruerat företagarna att lämna tillbaka alla missbrukade bojar till kommunen. Han tillade att medan vissa bojar visade tecken på skador, förblev många andra användbara. Han upprepade att statlig egendom inte kan användas för personlig vinning eftersom det är olämpligt och olagligt.

Herr Nongyai släppte inte namnet på restaurangen till pressen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.