Pattaya Cricket Club skjuter på alla cylindrar Demolishing Asian Institute of Technology Cricket Club

Pattaya _

Pattaya Cricket Club, eller PCC, reste iväg till AIT University i norra Bangkok en brännhet söndag den 24 mars för att fortsätta sin strävan efter en topp 2-plats i Bangkok Cricket League. Efter några svaga prestationer var detta top draw cricket där PCC kan tajma deras Championship-körning till perfektion.

Fältet var suveränt med 5 fångster och 2 run outs och bowlingen var mycket ekonomisk. Endast AIT-kaptenen, Chaitanya Baba, hade något att erbjuda då hans lag blev utslängd för 87 på 20 overs. PCC:s svar var snabbt och avgörande med 92 poäng utan förlust på bara 8.5 overs och en seger på 10 wicket.

Andy Emery ledde kasten med Chaitanya med domarna Robin John och Zeeshan Sahotra som AIT vann och bestämde sig för att slå först. Kartikiye och Haji öppnade för AIT och Ryan öppnade bowlingen för PCC. Kartikye fick en 4:a från den första bollen men den andra gick ner i Luke Stokes strupe i mitten av matchen och han traskade iväg.

Andre Human hade en snygg över och Ryans andra gav också belöningar då Haji gick för 1, LBW från en boll som höll låg, 2 för 10. Biplav och Chaitanya gav ett rejält motstånd för de kommande 10 overs, även om run raten var alldeles för långsam vid 4.5 en över och Habby släppte en barnvakt. Habby blev straffad av Chaitanya för flera gräns 4:or när AIT blev bekväm med tempo, så Andy introducerade Steve Christie (Crunch) med sin vänsterarmssnurr i 10:e over och Max Burzler i den 11:e over.

Löphastigheten avtog och Crunch slog till i sin 2:a over med Chaitanya som fångades vid mitten av wicket av debutanten Ben Walter för respektabla 28, 54 för 3. Biplav stannade kvar och trampade på med ett åk i veckan.

Deepak Chowdarys vistelse vid vecket var kort eftersom hans andra boll fångades väl av Trevor Moolman för en anka och Crunch hade en dubbel wicket maiden. 54 för 4. Aditya Metta slog Max för en dyr över, men Max fick sin revansch när Aditya åkte en boll till skyddsgränsen och fångades väl av Habby med 15, 74 för 5 i den 14:e. 2 bollar senare skidade Nithin en boll som Luke hävdade, något förhastat, och insåg sedan att den inte skulle nå.

Han sprang en lång, lång väg och dök framåt fångade bollen, 74 för 6 och hjulen föll av för AIT. Det blev värre. 2 bollar senare kom den nya slagmannen, Azhar Syed, i en mix med Biplav och kördes ut för en anka av Luke, 75 för 7. Terry Pavia och Ben tog över bowlingen och gav ingenting bort. Ben lät Sagar Rangasurani springa ut av Luke för 5, 80 för 9 på den 17:e. Terry fick rörelse från sömmen såväl som sent sving och avfärdade till slut Biplav som hade tagit 90 minuter och 38 bollar för att göra 18.

Vivek Vinjamuri förlorade också sin mellersta stump till Terry i den 20:e över efter att ha flyttat fram poängen till oförsvarliga 87 all out. Terry var 2 för 7, Crunch 2 för 8, Max 2 för 19 och Ryan 2 för 23; utmärkt bowling även om för många breder igen (11).

Denna del kommer inte att ta lång tid. PCC öppnade med Luke och Ryan mot Aditya, vars 2:a boll var en no ball, följt av extras och en 6:a från Ryan, så en giltig boll kostade 9 runs, dvs 10% av den totala summan. Aditya fick lite straff när Luke slog gränser som inkluderade 5 4:or och 4 6:or, så Aditya slutade med siffror på 32 för 0 från 3 overs. Deepaks enda över kostade 14. Azhar slog finalen över, den 8:e, som kostade 17 runs och gjorde det möjligt för Luke att passera 50. Matchen slutade på 92 för 0 med en massiv 6 från Luke och Ryan på 20. Luke Stokes var MotM med 52 inte ut, 2 fångar och 2 run outs.

Ledarna för BCL, Asian Stars CC förlorade sin sista match mot Kerala Strikers CC och slutade på 12 poäng. PCC, med en match i handen, kan smyga 2:a platsen på grund av en överlägsen nettokörningsfrekvens.

PCC vill tacka sina sponsorer, Outback Bar, Magic Bar och Pattaya Sports Club för deras stöd och hjälp.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/