Biträdande guvernör avslöjar ärendets framsteg: Mae Hong Son biträdande bychef anklagas för att ha tillgripit sig misstänkta för vildreservat

Mae Hong Son—

Den 26 mars 2024 avslöjade Boonlue Thamtharanurak, vice guvernör i Mae Hong Son-provinsen, offentligt fallet med en biträdande bychef i Mae Hong Son och 20 personer som påstås ha övertagit två misstänkta i förvar av tjänstemän i Pai River Basin Wildlife Sanctuary. i Pai den 25 mars.

Enligt Boonlue inspekterade fem patrulltjänstemän i Pai River Basin en skog efter att ha upptäckt brandrök i Yan Rivers skogsområde i Pai. Klockan 5, den 35 mars, upptäckte patrulltjänstemännen en man, offentligt identifierad endast som Mr. Ta-ae, vid en hydda 25 meter från brandplatsen med tre skärverktyg, ett piller av en olaglig substans, en kepspistol och annan diverse utrustning.

Dessutom sågs en annan misstänkt 150 meter från Ta-aes hydda, offentligt identifierad endast som Mr. Jarnu med en pistolpistol, åtta piller av ett olagligt ämne, sex skärverktyg, en uppsättning ammunition, djurkadaver och annat diverse utrustning, enligt Boonlue.
Tjänstemännen undersökte sedan det omgivande området och hittade olaglig avskogningsaktivitet för att utöka marken och spår av brinnande. Tjänstemännen konfiskerade den omtvistade egendomen och samlade bevis innan de eskorterade de två misstänkta till Pais polisstation.

Klockan 9 påstods dock Wirat, Ban Nong Khaos biträdande bychef, efternamnet undanhållet, och ytterligare 00 personer hindrat tjänstemännens arbete i Pang Mapha, Mae Hong Son, medan de överförde Ta-ae och Jarnu till Pais polisstation.

Gruppen misstänkta som leds av Wirat ska ha tvångsförsökt de två misstänkta i tjänstemäns häkte, beslagtagit egendomen i tvisten och misshandlat tjänstemännen, enligt Boonlue.
Som svar på den upprörande incidenten utfärdade Chucheep Phongchai, guvernören i Mae Hong Son-provinsen, en order till relevanta myndigheter att utse en utredningskommitté för att utreda Ban Nong Khaos biträdande bychefs fall. Dessutom skulle Pai-poliser vidta allvarliga rättsliga åtgärder mot gruppen av misstänkta.

Wirat har ännu inte släppt något uttalande om anklagelserna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.