Chiang Mai listad där paret kan gå i pension för 1,500 XNUMX USD/månad

PRESSMEDDELANDE:

En ny undersökning från International Living konstaterade att Chiang Mai är en av 13 budgetvänliga platser där par kan gå i pension utomlands och leva på så lite som 1,500 XNUMX USD/månad. Rapporten beskriver Chiang Mai som en livlig och mångsidig stad.

Det är ett område där thailändare, kineser, indier och utlänningar lever tillsammans smidigt. Chiang Mais charm ligger i dess rika historia och kultur. Men det finns fortfarande ett sätt att leva som är inom räckhåll. Bostadskostnaderna är bara $300 per månad (cirka 10,000 XNUMX baht), vilket gör det attraktivt för pensionärer som letar efter en bekväm och givande livsstil, kombinerat med charmen och skönheten i en intressant kultur.

Undersökningen använder sju riktmärken:

Visum och förmåner

Levnadskostnad

Affinitetsbetyg

Hälso-och sjukvård

Utveckling och styrning

Klimat

En studie av 200 länder runt om i världen fann 13 destinationer som par njuter av efter pensioneringen och som kan leva på bara 1,500 XNUMX USD per månad.

Förutom att undersöka dessa faktorer, överväger International Living också tillgängligheten av höghastighetsinternet. Nätverksmöjligheter och lokalbefolkning eller engelsktalande tjänsteleverantörer i varje land är också en viktig faktor.

13 platser där par kan gå i pension utomlands och leva på så lite som $1,500 XNUMX/månad:

Penang, Malaysia

Chiang Mai, Thailand

Phnom Penh, Kambodja

Kuching, Malaysia

Hoi An, Vietnam

Querétaro, Mexiko

Isla Mujeres, Mexiko

Cozumel, Mexiko

Armenien, Colombia

Arenal, Costa Rica

Alicante, Spanien

Granada, Spanien

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.