Bangkok och Moskva stärker bilaterala relationer och samarbete

PRESSMEDDELANDE:

Biträdande ständige sekreterare för Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Somboon Homnan hälsade Sergey Cheremin, minister för Moskvas regering och chef för avdelningen för externa ekonomiska och internationella relationer i Moskva, varmt välkomna, tillsammans med sin delegation.

Besöket syftar till att stärka relationer och förbättra samarbetet mellan Moskva och Bangkok. Detta initiativ bygger på upprättandet av relationer mellan Bangkok och Moskva den 19 juni 1997. Målet är att utbyta information och erfarenheter och utveckla samarbetet inom olika områden som utbildning, vetenskap, kultur, miljöskydd, turism och idrott för ömsesidig förmån.

Dessutom undertecknade båda städerna ett samförståndsavtal för samarbete som kommer att pågå fram till 2025, med fokus på handel och ekonomiskt samarbete, smart stad, innovation, transport, utbildning i hållbar utveckling, sport, kultur och turism. Detta samarbete inkluderar också officiella besök på hög nivå mellan de två städerna för att öka ömsesidig förståelse och samarbete.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.