Det thailändska parlamentet legaliserar officiellt samkönade äktenskap

FOTO: iLaw

Nationellt —

Thailands parlament har överväldigande antagit lagstiftning som legaliserar samkönade äktenskap.

Onsdagen den 27 mars 2024 röstade representanthuset 399 mot 10 för "Marriage Equality Bill", med två nedlagda röster och tre som inte röstade.

Lagstiftningen, som ändrar civil- och handelslagen, tillåter individer av alla kön att gifta sig. Tidigare erkände Thailand endast äktenskap mellan män och kvinnor. Dessutom har lagstiftningen också höjt den lagliga åldern för äktenskap från 17 till 18 år och erkänt samkönade makar som "första gradens släktingar", vilket ger dem rättigheter och skyldigheter motsvarande föräldrarnas.

Detta progressiva drag gör Thailand till det första landet i Sydostasien och det tredje i Asien som erkänner samkönade fackföreningar. Det markerar också en betydande förändring av HBTQ+-rättigheter i landet och den bredare regionen.

Det kommer att behöva godkännande från senaten som på grund av den överväldigande nivån av godkännande över många partilinjer inte kan lägga in sitt veto mot lagförslaget men kan begära ändringar. De förväntas allmänt godkänna lagförslaget baserat på uttalanden från nuvarande senatorer.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.