Japanska ambassaden beviljar SWING Foundation mobila fordon för att stödja utsatta samhällen

Pattaya, Thailand – The Service Workers In Group Foundation (SWING), en samhällsbaserad organisation dedikerad till att främja och skydda sexarbetares hälsa, mänskliga rättigheter och värdighet, tillkännager en betydande milstolpe i sitt uppdrag att hjälpa utsatta samhällen som påverkas av COVID-19-pandemi och HIV/AIDS.

Med det generösa stödet från Japans regering Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects (GGP), har SWING säkrat viktiga mobila fordon för att utöka viktiga tjänster till sexarbetare och andra drabbade individer i Bangkok och Pattaya.

Som svar på de förödande effekterna av pandemin initierade SWING projektet "Angel Kitchen" 2019, som erbjuder livsnödvändig näring och dagliga nödvändigheter till sexarbetare som står inför förlust av jobb och ekonomisk osäkerhet. Detta initiativ utvecklades senare till projektet "Food Bank", som underlättade en bredare distribution av hjälp till sexarbetargrupper och deras familjer.

Mitt i operativa utmaningar, inklusive transportbegränsningar, visade SWING orubbligt engagemang genom att använda sina egna resurser och därefter investera i en matbil för att underlätta leverans av hjälp i Pattaya-området.

SWING insåg det akuta behovet av utökade mobila tjänster och lade fram ett förslag med titeln "Att tillhandahålla mobila fordon för HIV-testning och matbilar för sexarbetaren och andra sårbara människor i Bangkok och Pattaya" till den japanska ambassadens GGP-projekt. Detta förslag, som syftar till att åtgärda kritiska luckor i tillhandahållandet av tjänster som förvärrats av pandemin, fick godkännande, vilket innebär ett betydande samarbete mellan SWING och den japanska regeringen för att främja gräsrotsinitiativ.

Överlämningsceremonin för de donerade fordonen hölls den 27 mars 2024 på SWING Foundations Pattaya-kontor i Chonburi-provinsen.

Mr. Tatsushi Nishioka, biträdande beskickningschef vid Japans ambassad, förrättade ceremonin genom att presentera fem skåpbilar, bestående av två laboratoriebilar, två skåpbilar för rådgivningsservice och en foodtruck. De uppskattade gästerna, inklusive representanter från den amerikanska ambassaden, kända experter inom folkhälsa och lokala myndigheter, bevittnade detta avgörande ögonblick i SWING:s engagemang för samhällets välfärd.

"Vi är djupt tacksamma för Japans regering för deras orubbliga stöd, som gör det möjligt för oss att utöka vår räckvidd och förbättra våra tjänster under dessa utmanande tider", säger professor Dr Chalidaporn Songsamphan, ordförande för SWING Foundations styrelse. "Med tillägget av dessa mobila fordon är vi bättre rustade för att möta de växande behoven hos sexarbetare och utsatta befolkningsgrupper, för att säkerställa deras tillgång till viktiga resurser och hälsovård."

Överlämningsceremonin representerar ett viktigt steg mot att stärka samhällets motståndskraft och främja samarbete mellan intressenter som är dedikerade till att mildra effekterna av pandemin. SWING förblir orubbligt i sitt uppdrag att kämpa för rättigheter och välbefinnande för marginaliserade samhällen, med ovärderligt stöd från partners som Japans regering.

Foton: We Love Pattaya

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/