Pattaya-tjänstemän undersöker Naklua-kanalens föroreningar efter invånarnas klagomål

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Pattaya —

Pattayas tjänstemän undersöker föroreningskällor i Naklua-kanalen efter klagomål från invånare.

Enligt rapporter skickade invånarna in videoklipp till Pattaya City som visar kanalens vatten fullt av sopor, förorenat vatten och döda fiskar. Vissa medborgare hävdade att dessa giftiga ämnen kom in i kanalen via avrinning från industriområden i närheten.

Som svar ledde Mr. Manoch Nongyai, vice borgmästare i Pattaya City, ett team till området onsdagen den 27 mars. De hade för avsikt att diskutera frågan med företagare och hitta lösningar.

Enligt dem höll sig nivån för biologisk syrebehov (BOD) i kanalens vatten inom standardgränserna. Det visade sig dock att några lägenheter i närheten ibland släppte ut avloppsvatten i kanalen, särskilt under kraftiga regn.

Herr Manoch reste sedan till en närliggande mjölkvarn för att undersöka klagomålen. Fabriksoperatörerna insisterade på att deras avloppsvattenreningsprocedurer helt överensstämde med bestämmelserna. De förklarade att deras avloppsvatten återvinns genom biogasprocessen för att minska lukten innan vattnet filtreras för att förbättra kvaliteten.

Herr Manoch avslöjade att han planerade att i framtiden inspektera andra kanaler och områden uppströms för att förhindra att avloppsvatten rinner ut i de offentliga kanalerna.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.