Pattayas vindturbinprojekt på Koh Larn slutar efter att ha misslyckats med att leverera kraft

FOTO: Siamrath

Pattaya —

Vindkraftverksprojektet för att generera förnybar energi på Koh Larn i Pattaya har enligt uppgift blivit ett slöseri med resurser efter att kritiker påstått att turbinerna har gått sönder under lång tid och att staden saknat tillräckligt med finansiering för att reparera dem.

Turbinprojektet, beläget i berget Khao Nom Sao nära Samae Beach, inleddes redan 2006 med en budget på 95 miljoner baht. Det syftade till att generera el genom vind- och solenergi till 489 hushåll (cirka 3,000 XNUMX personer) på Koh Larn.

Projektet leds av Rajamangala University of Technology Thanyaburi och lovade att rädda staden från bränslekostnader och öka turismen. Projektet omfattade byggandet av en kontrollbyggnad, en stingrockaformad turistattraktionsbyggnad och 45 vindkraftverk. Målet var att generera 200 megawatt för öns avloppsvattenrening och belysningssystem innan hushållen matas.

Projektet blev dock surt. Kritiker sa att fem år efter att bygget slutfördes 2010, slutade vindkraftverken att fungera och kunde inte längre producera ström. Man förstod att detta berodde på de höga underhållskostnaderna i samband med den åldrande infrastrukturen, vilket fick staden att enligt uppgift överge hela projektet.

Trots att det inte fungerar, utropade vissa Pattaya-tjänstemän projektet som en turistattraktion på grund av dess fotogeniska tilltal. Men kritiker hävdade att detta var ett slöseri med skattebetalarnas pengar eftersom projektet inte fullt ut kunde tjäna sina ursprungliga syften som utlovat. Den rejäla budgeten, tillade kritiker, kunde också ha använts bättre för utbildning, sjukvård eller för att förbättra kvaliteten på människors liv på Koh Larn.

Enligt rapporter undersöker den nationella antikorruptionskommissionen, Thailands riksrevision och den offentliga sektorns anti-korruptionskommission projektet för potentiella oegentligheter.

Detta misslyckade initiativ tjänar som en påminnelse om vikten av att ha ordentliga underhållsplaner, noterar The Pattaya News. Nuvarande stadstjänstemän har inte kommenterat situationen, även om de uppenbarligen inte var inblandade i det ursprungliga projektet för arton år sedan.

FOTO: Siamrath
FOTO: Siamrath

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.