Thailands regering håller seminarium om faror med e-cigaretter, uppmanar till vaksamhet vid utbildningsinstitutioner i Bangkok

Bangkok—

Klockan 9:00, den 28 mars 2024, höll Dr. Puangpetch Chunlaid, ministern vid premiärministerns kansli och relevanta myndigheter ett seminarium om e-cigaretters faror för administratörer av 437 utbildningsinstitutioner i Bangkok.

Dr. Puangpetch uttalade offentligt att e-cigaretter ställde till bekymmer i det thailändska samhället eftersom de lätt kunde nås av ungdomar och minderåriga. För att framgångsrikt utrota e-cigaretter behövde alla sektorer integreras och gå ihop.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin utfärdade en order till relevanta myndigheter att ta itu med e-cigarettproblemen eftersom många vårdnadshavare lämnade in klagomålsrapporter till det thailändska kontoret för konsumentskyddsnämnden. Det förekom illegal försäljning av e-cigaretter i utbildningsinstitutioner och samhällsområden, enligt klagomålen.

Nyligen lanserade thailändska myndigheter en "Vape Operation" för att utrota stora källor till försäljning av e-cigaretter värda mer än tre miljoner baht i Bangkok-områdena den 6 mars.

Samarbetet bildades av Bangkoks regering, Folkhälsoministeriet och den kungliga thailändska polisen. Mer än 1,700 XNUMX illegala e-cigarettwebbplatser och sociala medieplattformar stängdes som ett resultat.

Dr. Puangpetch uppmanade alla vårdnadshavare och skoladministratörer att övervaka sina barn och elever att hålla sig borta från e-cigaretter eftersom de kan skada kroppen och potentiellt påverka hjärnans utveckling. Skolorna uppmanades att lära sina elever om farorna med e-cigaretter.

För att rapportera illegal försäljning av e-cigaretter, vänligen ring 1166 eller via Traffy Fondue-applikationen eller alla statliga hotlines, anmärkte Dr. Puangpetch.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.