Viral video visar grumligt vatten som rinner in i Na Jomtien Beach

Sattahip, Chonburi —

I en nyligen publicerad Facebook-video, som publicerades onsdagen den 27 mars, sågs grumligt vatten släppas ut i Na Jomtien Beach, vilket utlöste omfattande kritik och uppmärksamhet från relevanta myndigheter.

Videon, som först publicerades av sidan "We Love Pattaya", och kan ses genom att trycka eller klicka HÄR avbildade ett dräneringsrör som släpper mörkfärgat vatten i havet nära Soi Na Jomtien 8. Det virala klippet utlöste upprördhet, med Facebook-användare som misstänkte att vattnet kan vara avloppsvatten och potentiellt kan utgöra hälsorisker för simmare.

Som svar på farhågorna genomförde myndigheterna i Na Jomtien en inspektion på plats på kvällen samma dag. De besökte det aktuella dräneringsröret och använde en grävskopa för att täcka dräneringsrörets utlopp med sand på stranden. En stor mängd skräp observerades dock fortfarande på stranden.

Enligt Mr. Punyarat Thaneerom, chef för Engineering Division vid Na Jomtien Sub-district Municipality, var vattnet som sågs i videon faktiskt ett bräddavlopp från en närliggande retentionsdamm som överväldigades av det kraftiga regnet.

Herr Punyarat förklarade att vatten från olika källor vanligtvis konvergerar in i offentliga uppsamlingsdammar eller pumpstationer före behandling och utsläpp. Tyvärr orsakade det alltför stora vattenflödet skador på reningssystemet, vilket resulterade i översvämningen av orenat vatten som ses i videon.

Na Jomtien kommun bad om ursäkt för händelsen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.