Thailands försvarsminister och relevanta myndigheter besöker Kina för diskussion om ubåtsanskaffning

Nationell-

Den 28 mars 2024 besökte Sutin Klungsang, den thailändska försvarsministern, och relevanta byråer Kina för att diskutera med privata sektorer och andra byråer angående anskaffningen av en thailändsk ubåt.

Diskussionen syftade till att utvärdera huruvida upphandlingen skulle förskjutas eller avfärdas och dess konsekvenser innan ärendet presenterades för den thailändska premiärministern för vidare överläggning, enligt thailändska nationella medier.

Emellertid den thailändska marinen betonade behovet av anskaffning av en CHD 620 ubåtsmotor från Kina och tre riktlinjer som tidigare presenterats för den thailändska åklagarmyndigheten i en kontraktsändring med den kinesiska regeringen som skulle förlänga kontraktet och upphandla en specifik typ av motor.

Den thailändska regeringen måste godkänna ändringen för vidare överläggning om de två nationerna.

Den thailändska regeringen föreslog en annan lösning för att diskutera frågan med den kinesiska privata sektorn och överförde en avancerad transaktion på 7 miljarder baht för att istället skaffa en fregatt.

Ärendet diskuterades om möjligheten till en fregatt i stället innan ärendet pressades till den thailändska premiärministern, enligt thailändska nationella medier.

Den thailändska regeringen kunde dock bara vänta och se om den kinesiska regeringen skulle ta erbjudandet eller inte och granska eventuella juridiska frågor som kan uppstå.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.