Pattaya är redan en destination i världsklass, säger thailändska fastighetsexperter

FOTO: Prachachat

Pattaya —

"Pattaya har redan blivit en destination i världsklass och är redo att växa framåt under de kommande fem åren", säger thailändska fastighetsbranschens ledare som talar vid ett seminarium som arrangeras av Chonburi Real Estate Association.

Seminariet, med temat "Fastigheter ... Faktorer-Möjligheter-Förhoppningar i den thailändska ekonomin", hölls nyligen, med fokus på Pattayas växande attraktionskraft för både inhemska och internationella turister. Seminariet såg närvaron av många fastighetsledare i Thailand, inklusive Chanin Vanichwong, VD för Habitat Group, som påpekade att "Pattaya är inte längre bara en inhemsk, budget nattlivsdestination, utan det har redan blivit en världsklass destination."

Chanin sa till exempel att många stora thailändska företag har investerat i Pattaya, såsom Land & House Group som tog till staden projekt som Terminal 21 Pattaya, och Asset World Corporation som utökar sin hotellportfölj till staden. Central Group investerar också i ett galleriaprojekt, och Magnolia Quality Development Corporation genomför en storskalig utveckling av blandad användning.

Chanin avslöjade vidare att Habitat Group själv har varit en nyckelspelare i Pattayas tillväxt. Han förklarade att för tio till tjugo år sedan var Pattaya bara ett nattlivsmål, omgivet av industriområden men nu har landskapet förändrats.

Denna omvandling är uppenbar i uppkomsten av avancerad turism runt staden. Områden som Na Jomtien huserar nu flera hotell som kostar mer än 20,000 300,000 baht per natt, medan Wongamat-området har bostadsrätter värderade till över XNUMX XNUMX baht per kvadratmeter. Chanin trodde att med ytterligare infrastrukturutveckling, inklusive U-Tapao flygplats och monorailprojektet, kunde Pattaya till och med "överträffa Phuket som det främsta turistmålet i Thailand."

Seminariet tog också upp den bredare Chonburi-regionens framgångar. Provinsen registrerade 28 miljoner utländska turister 2023 och har uppskattningsvis 35-40 miljoner utländska turister som förväntas 2024. Denna tillväxt kan lätt bli verklig genom att de kinesiska besökarna återvänder, enligt data från seminariet.

Den viseringsfria politiken för många utländska nationaliteter har också varit avgörande för landets totala efterfrågan på fastigheter. Statistik från seminariet visar att kinesiska medborgare står för över 46.6 % av lägenhetsöverföringarna under de första nio månaderna 2023, följt av ryssar (9.0 %) och amerikaner (3.9 %). Bland alla 77 provinser är Chonburi nummer ett när det gäller lägenhetsrättigheter som överförs till utlänningar, och står för 41.7 % eller 14.10 miljarder baht.

Natthanon Srisomboon, VD för Phatta Development Company, sa att Pattaya har en av de mest mångsidiga kundbaserna. "Pattaya vänder sig till utlänningar som bor här, industriarbetare och turister," förklarade han. "Till skillnad från Phuket har Pattaya mer mark tillgänglig för utveckling."

Herr Natthanon tillade att "fabriksområdet lockar dem med stabila jobb som har råd med 4-6 miljoner bahthus. Nong Pla Lai-området lockar familjer med internationella skolor i närheten, och Nongprue/Mabprachan-området lockar företagare. Huai Yai lockar turister som söker fritidshus och villor.” Han noterade också att den europeiska marknaden växer i Huai Yai-området, eftersom de dras till den naturliga skönheten och närheten till U-Tapao flygplats.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.