Byggkrankollaps i Rayong kräver sju liv, intensiva förhandlingar om kompensation

Rayong—

Klockan 4:30, den 29 mars 2024, fick Pluak Daeng-poliser en olycksrapport om en byggkrankollaps som orsakade många offer och skador på en byggarbetsplats i Pluak Daeng, Rayong.

Enligt polisrapporten hade en byggkran lyft sju Myanmar-arbetare 100 meter över marknivån. Plötsligt kollapsade kranen på byggplatsen för ett stålverk. Som ett resultat var sex skadade och en allvarlig skadad på platsen.

Det rapporterades dock senare efter att ha överfört de sårade till Pluak Daeng-sjukhuset att offret dödförklarades, vilket markerar det sjunde.

Klockan 7 på incidentdagen omringade mer än 00 Myanmar-arbetare räddningstjänstemäns fordon för att transportera offrens kroppar. Pluak Daeng-poliser på mer än 300 personer sändes ut för att kontrollera situationen.

Enligt räddningsteamen transporterade de kropparna till sjukhuset i Pluak Daeng, men arbetare i Myanmar omringade räddningsfordonen och sa till en tolk att om inte företaget betalade 5 miljoner baht för varje offer, skulle de inte flytta iväg.

Efter en timmes förhandling kunde företaget och Myanmar-arbetarna inte komma överens, vilket gjorde att situationen blev mer intensiv. Företagets ägare, en facklig företrädare för Myanmar och relevanta myndigheter diskuterade med en grupp av Myanmar-arbetare och kom överens om att kompensera 1.6 miljoner baht vardera plus socialförsäkringspengar och annan ersättning.

Arbetarna i Myanmar ska ha röjt vägen för räddningsteam att transportera offrens sex kroppar till Pluak Daeng-sjukhuset efter att de skrivit på ett kontrakt med ett segerrop.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.