Thai Navy Sailor räddar medvetslös holländsk expat med HLR på Sattahip Shopping Center

Chonburi—

Den 30 mars 2024 rapporterade thailändska nationella medier en god gärning av en sjöman från den thailändska marinen som utförde HLR på en holländsk expat som svimmade inne i sin bil vid köpcentret Sattahip, Marco, Sattahip, Chonburi.

Enligt thailändska nationella medier identifierades den goda medborgaren offentligt som CPO2 Niwat Khanghang som enligt uppgift utförde HLR på en medvetslös holländsk expat vars namn senare offentligt identifierades som Zacharias Krokke.

Zacharias ska ha legat stilla i sin bil och varit medvetslös medan hans thailändska fru letade efter hjälp. CPO2 Niwat och hans fru ska ha fört Zacharias till ett öppet område med hjälp från närliggande människor. Det rapporterades att Zacharias inte andades och inte hade någon puls.

Men CPO2 Niwat började utföra hjärt-lungräddning och ringde omedelbart 1669, en thailändsk nödtelefon, innan Zacharias kunde börja andas själv och sedan hade en svag puls. Men Zacharias slutade andas igen innan en andra omgång HLR utfördes av CPO2 Niwat.

Kort därefter anlände en ambulans till olycksplatsen och överförde omedelbart den medvetslösa holländska expat till Queen Sirikit Hospital för omedelbar medicinsk behandling.

Som presstid fick Zacharias för närvarande medicinsk behandling på Queen Sirikit Hospital på en hjärtvårdsavdelning och hans släkting avslöjade inte hans hälsotillstånd.

Enligt thailändska nationella medier var CPO2 Niwat en professionellt utbildad frivillig räddare från Arpakorn Kiattiwong Hospital, Sattahip Naval Base.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.