Den thailändska regeringen slår ner på onlinespel: Över 25,000 XNUMX webbplatser blockerade

Nationell-

Den 31 mars 2024 uttalade Kanika Aunjit, den ställföreträdande regeringens taleskvinna, för allmänheten om en regeringspolicy för att ta itu med webbsidor för hasardspel som stora ekonomiska brott.

Enligt den biträdande regeringens taleskvinna insåg Thailands premiärminister Srettha Thavisin frågorna om onlinespel som ekonomiska brott. Det thailändska ministeriet för digital ekonomi och samhälle (DES) lade vikt vid att undersöka, avbryta, begränsa och blockera webbsidor för hasardspel online över hela landet.

Cyberbrotten orsakade omfattande skador inklusive identitetsstöld, ungdomars tillgång och skador på både thailändsk ekonomi och samhälle.

Från 1 oktober 2023 till 5 mars 2024 kan DES stänga av olämplig information på onlineplattformar med fler än 60,681 25,571 enheter och blockera fler än XNUMX XNUMX hasardspelsrelaterade webbplatser online.

Enligt spellagen dömdes de som var värd för spelringar till fängelse i 1 till 10 år och böter på 20,000 200,000 till 2 2,000 baht, eller båda. De spelare som bjöd in andra till spelverksamheten utsattes för fängelse i mindre än XNUMX år och böter på XNUMX XNUMX, eller båda.

Den thailändska regeringen uttryckte sin oro för thailändska medborgare att inte frestas av att tjäna pengar på webbsidor för hasardspel online eller överdrivna reklam för investeringar, anmärkte Kanika.

Thailand är överväger att legalisera kasinon i vissa områden som delar av nöjeskomplex men överväger INTE att legalisera hasardspel övergripande eller onlinespel.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.