Pattayas borgmästare förklarar varför turister inte kan parkera på Beach Roads högra sida, ögonparkeringsavgift

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Pattayas borgmästare Mr. Poramase Ngampiches har förklarat varför turister inte kan parkera på höger sida av Pattaya Beach under ett nyligen genomfört kommunfullmäktigemöte.

Frågan togs upp av Mr. Suparerk Chomphunuch, en medlem i Pattayas kommunfullmäktige för distrikt 1. Han sa att han hade fått klagomål från turister som inte kunde hitta parkering nära Pattaya Beach. Han föreslog att staden skulle tillåta turister att parkera på stranden, särskilt på helger och helgdagar. Han uppmanade också borgmästaren att ta itu med klagomål om att hyrbilsoperatörer ockuperar den vänstra sidan av Beach Road med sina hyrbilar, vilket orsakar trafikstockningar.

Som svar uppgav borgmästare Poramase att parkering på stranden är olagligt enligt trafiklagarna. Men han sa att staden har utsett några områden på stranden för parkering, som kan rymma upp till 90 bilar.

Borgmästaren sa också att staden arbetar för att ta itu med problemet med att hyrbilsföretag tar upp parkeringsplatser på den vänstra sidan av stranden. Han sa att staden sannolikt kommer att utfärda en ny förordning för att samla in parkeringsavgifter på allmänna vägar. Pilotprogrammet kommer sannolikt att inriktas på Beach Road, sa borgmästaren och tillade att det syftade till att förhindra att hyrbilsföretagen ockuperar alla parkeringsplatser för sig själva.

Borgmästare Poramase upprepade att staden inte kan tillåta turister att parkera på stranden om det inte är i anvisade områden. Han sa också att han förstår farhågorna hos parasoll- och massageoperatörer, som citerade en nedgång i försäljningen, men han sa att staden måste följa lagen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.