Pattayas företagsledare uppmanar City att fokusera mer på "kvalitet" på evenemang än "kvantitet"

Pattaya —

En affärsman i Pattaya uppmanar stadsförvaltningen att prioritera evenemangens kvalitet framför kvantitet, efter att de senaste evenemangen inte var lika effektiva som att locka internationella turister som tidigare.

Mr Thanet Supasahatsarungsi, ordförande för Chonburi Tourism Association, sa att Pattaya marknadsförs som ett stort turistmål, men att staden inte organiserar evenemang som är effektiva för att locka turister på sistone.

Mr. Thanes sa att tidigare var Pattaya framgångsrikt värd för stora evenemang som Pattaya Music Festival, Pattaya Countdown och International Fireworks Festival. Dessa evenemang var mycket populära bland både lokalbefolkningen och turister.

Thanes påpekade dock att kvaliteten på de senaste händelserna i Pattaya har minskat avsevärt. Han förklarade att detta berodde på att evenemangen nu är för "fragmenterade" och saknar färg och spänning som skulle locka turister.

Till exempel såg Mr. Thanes personligen det senaste nyårsfirandet i Pattaya som "färglöst". Han tyckte också att den nyligen genomförda musikfestivalen i Pattaya inte längre var ett stort dragplåster för internationella turister eftersom de flesta av publiken var thailändare och lokalbefolkningen i området.

Mr. Thanes rekommenderade att staden skulle avstå från att ofta organisera evenemang under högsäsong, som den långa semestern och nyår för att spara på budgeten. Eftersom turister vanligtvis föredrar att besöka Pattaya självständigt under denna period ändå, bör staden fokusera mer på att hålla evenemang under lågsäsong för att stimulera marknaden, sa Mr. Thanes.

Slutligen sa Mr. Thanes att staden borde hålla International Fireworks Festival på den årliga turistkalendern. Han sa att den här festivalen är en stor dragning för turister eftersom den senaste såg hundratusentals turister.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.