Kvinnlig filippinsk turist attackerad, rånad och nästan våldtagen vid reservoaren i Pattaya-området

Pattaya —

En 27-årig filippinsk turist överfölls och blev bestulen på sin mobiltelefon i utkanten av Chak Nok-reservoaren nära Pattaya tisdagsmorgonen den 2 april 2024.

Den hemska incidenten ägde rum klockan 8:36 i Huai Yai-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Polisen i Huay Yai underrättades om att en filippinsk turist blev bestulen på sin telefon och påstås nästan ha blivit våldtagen av en man nära Chak Nok-reservoaren. Berörda poliser skyndade till platsen för att hjälpa henne.

Vår videoreportage av historien finns här.

Vid deras ankomst hittade polisen offret, en 27-årig filippinsk kvinna som inte kunde identifieras på grund av oro för hennes integritet, med ett sår på höger hand och blåmärken runt kroppen. Hennes ansikte var täckt av blod. Hon var tillsammans med en barmhärtig samarit, Mr. Uthit Krooking, 47.

Enligt Mr. Uthit berättade offret för honom att hon gick längs Sukhumvit Road tidigt på morgonen när en man som körde på en svart motorcykel närmade sig henne. Mannen, som beskrivs som cirka 165 centimeter lång med mörk hy och klädd i svart skjorta och shorts, erbjöd sig att ta offret tillbaka till hennes boende. Men han tog henne istället till ett avskilt område nära reservoaren och försökte råna och våldta henne. Det var oklart om mannen var thailändsk.

Där stal gärningsmannen offrets iPhone X. Som tur var hade offret med sig en kniv och kunde sticka angriparen, vilket skrämde iväg honom och försvarade henne från våldtäkten. Mannen flydde från platsen med sin iPhone. Offret skrek sedan på hjälp, vilket ledde till Mr. Uthits hjälp.

Uthit sa att han höll på att sätta upp en fiskefälla när han hörde offrets skrik på hjälp. Han skyndade henne till hjälp och fann henne i ett chocktillstånd med skador på höger hand och repor på kroppen.

Polisen i Huay Yai granskar för närvarande CCTV-bilder från området i ett försök att identifiera och lokalisera den misstänkte samt försöka spåra offrets telefon. Utredningen pågår.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.