Thai Health Foundation förespråkar alkoholfri Songkran för säkerhet och säkerhet

Nationell-

Den 1 april 2024 höll Thai Health Promotion Foundation, StopDrink Network (SDN) och relevanta byråer en presskonferens om att hålla Songkran på det traditionella thailändska sättet: roligt, säkert och utan våld.

Dr. Pairoj Saonuam, biträdande chef för Thai Health, uttalade offentligt att Thai Health uppmuntrade Songkran-firande i alkoholfria områden. Han konstaterade också att Songkran kunde vara lika rolig alkoholfri som med sprit.

Enligt en undersökning under Songkran-dagarna 2023 av 939 thailändare och 400 utlänningar i 18 provinser över hela Thailand, var 88.90 % av utlänningarna nöjda med att organisera alkoholfria Songkran-evenemang.

Samtidigt gick 75.83 % av majoriteten tillfrågade med på att anordna alkoholfria Songkran-evenemang, 79.23 % gick med på att leka vatten i angivna områden, 77.74 % gick med på alkoholkontroll i angivna områden och 73.16 % gick med på förbudet mot alkoholsponsorer och reklam av alkohol. värdar, enligt undersökningen.

När det gäller fördelarna med att anordna alkoholfria Songkran-evenemang, höll 90.42 % av majoriteten med om att det var säkrare, 89.99 % instämde i att det kunde minska trafikolyckor, 89.67 % instämde i att det kunde minska gatubråk, 85.20 % instämde i att det kunde minska. sexuella trakasserier, och 80.30 % instämde i att det inte skulle påverka den thailändska turismen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.