Väderprognos för Thailand: Brännande värmebölja filtar Land, temperaturer når rekordhöga

Nationell-

Den 1 april 2024 avslöjade väderprognosen för Thailand offentligt en värmekarta över Thailand med färger för att indikera de förutspådda temperaturerna från 2 till 6 april klockan 1:00 dagligen. Som ett resultat visade värmekartan svarta färger som indikerar brännande väder i Thailand.

Den thailändska meteorologiska avdelningen förutspådde väder i april och avslöjade att medeltemperaturerna var högre än normala. Den totala nederbörden skulle vara cirka 30 procent mindre än normalt.

I de övre delarna av Thailand var det brännande väder och värmeböljor i många områden, med den högsta temperaturen mellan 43.0 och 44.5 grader Celsius, särskilt i de norra och nordöstra regionerna, samt de övre delarna av både centrala och östra delar av Thailand. regioner.

Det skulle dock förekomma åskväder i många områden med jämna mellanrum, vilket skulle kunna lindra värmen på grund av de lågtrycksområden som orsakas av det varma vädret som periodvis täcker den övre delen av Thailand. Dessutom skulle det finnas sydliga eller sydostliga vindar nästan under hela denna period.

När det gäller den södra regionen skulle det vara varmt till stekhett väder i många områden, med åskväder som täcker cirka 20 procent av området, mestadels mot slutet av månaden.

Detta berodde på påverkan av de östliga eller sydöstra vindarna som täcker Thailandviken och den södra regionen.

Men mot slutet av månaden skulle vädret börja skifta till den sydvästra monsunen som täcker Andamansjön och den södra regionen.

Sammanfattningsvis för denna månad förväntades medeltemperaturen bli högre än normalt, och den totala nederbörden skulle bli lägre än vanligt, cirka 30 procent.

Den här månaden tenderade att ha sommarstormar, starka vindar och möjligheten att hagel skulle falla i vissa områden. Detta kan orsaka skador på byggnader, bostäder och jordbruksområden.

Lyckligtvis, med Songkran som börjar över hela Thailand, skulle kallt vatten från vattenstrider hjälpa att kyla ner människor i många områden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.