Vice premiärminister Anutin Charnvirakul stöder revidering av cannabispolitiken: fokus skiftar från ekonomiska till hälsoproblem

Nationell-

Den 1 april 2024 nämndes vice premiärministern Anutin Charnvirakul offentligt efter att Thailands premiärminister Srettha Thavisin gav en speciell intervju till France 24, en fransk nyhetsbyrå, angående att återföra marijuana till en olaglig substanstyp eftersom det orsakade mer negativa effekter för thailändare än ekonomiska fördelar, enligt premiärministern.

Angående regeringens nuvarande policy att använda cannabis för medicinska, ekonomiska och forskningsändamål, uppgav Anutin att han höll med som det var från den förra regeringen där han var den tidigare folkhälsoministern.

När policyn förklarades för det thailändska parlamentet var det som om den redan hade förklarats för alla thailändare, anmärkte Anutin.

Men några medlemmar av den thailändska regeringen syftade till att ändra policyn för att lista marijuana tillbaka till en olaglig substanstyp som skulle kriminalisera marijuana igen, vilket skulle leda till fängelse för även små mängder av växten och där den kunde användas för medicinska aspekter endast.

Reglerna som antagits av det thailändska folkhälsoministeriet och relevanta myndigheter som indikerar legitima sätt att använda cannabis måste ändras, och de som följde reglerna och hade investerat i cannabisföretagen borde kompenseras i enlighet med detta om detta inträffade, ansåg Anutin.

Därför, för att ändra cannabispolitiken, bör det börja med att ändra ett lager av lagar och förordningar, sade Anutin, som föredrog att reglera kontra rekriminalisera växten.

Självsäkert betonade Anutin att om de används på rätt sätt skulle cannabis och hampa potentiellt öka det ekonomiska värdet och generera enorma inkomster för lokalbefolkningen. Många länder med avancerad medicinsk teknik erkänner också marijuana som används för medicinska aspekter snarare än för rekreationsändamål.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.