Pattayas polismöte för att avskräcka brott inför Songkran-festivalen

Pattaya —

Ett stort team av brottsbekämpande tjänstemän samlades på Central Pattaya Beach och höll en parad med fordon igår, den 3 april, för att avskräcka brott och få turister att känna sig trygga inför den kommande Songkran-festivalen.

Operationen, kallad "Safe Songkran, Happy Pattaya", är i linje med regeringens och den kungliga thailändska polisens policy för att säkerställa allmän säkerhet och säkerhet under Songkran.

Rallyt leddes av Pol. Generallöjtnant Akradet Pimonsri, biträdande rikspolischef, med mer än 300 poliser från 23 polisstationer samt flera polisfordon. Förutom paraden inkluderade rallyt också en polismarsch.

Enligt Pol. Generallöjtnant Agradet, polisregion 2 har utsett hela Chonburi-provinsen som målområde för en brottsbekämpande operation. Verksamheten kommer att innebära samarbete mellan olika brottsbekämpande myndigheter, som syftar till att förebygga och undertrycka alla former av brottslighet, främja turism, minska trafikolyckor och upprätthålla allmän ordning och säkerhet för både lokalbefolkningen och turister under Songkran-festivalen.

Dessutom har Pattayas polisstation introducerat mobilapplikationen "Pattaya Safety" för att tillhandahålla tjänster till allmänheten och turister.

Applikationen tillåter användare att rapportera incidenter och ge onlinetips 24 timmar om dygnet. Användare kan också spåra status för sina rapporter och begära akut hjälp från polisen genom att trycka på SOS-knappen. Applikationen finns på både thailändska och engelska och har ett användarvänligt gränssnitt.

Applikationen är dock inte tillgänglig ännu och kommer att lanseras inom kort, sa polisen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.