Stop Gambling Campaign Foundation svarar på PM:s plan för underhållningskomplex för att bekämpa illegalt hasardspel

Nationell-

Den 2 april 2024 nämnde Mr. Thanakorn Khomkrit, generalsekreterare för Stop Gambling Campaign Foundation, Thailands premiärminister Srettha Thavisins uttalande angående överläggningen av studien av att öppna ett underhållningskomplex för att ta itu med illegal spelverksamhet.

Tidigare uttalade Srettha offentligt att lagförslaget för underhållningskomplexet skulle legalisera underjordiskt spelande med strikta säkerhetsåtgärder, lämplighet och korrekt beskattning. Provinsiell administration och nationella säkerhetsavdelningar skulle få i uppdrag att övervaka ärendena. Visserligen berättade Srettha för allmänheten att illegala spelhålor drevs i hemlighet.

Thanakorn svarade på uttalandet att det inte var hemligt men det var okunnighet eftersom provinsförvaltningen och nationella säkerhetsavdelningar inte tillämpade lagarna strikt.

Uppenbarligen klassificerades klomaskiner som ett av hasardspelen enligt högsta domstolens beslut och det thailändska inrikesministeriet utfärdade ett officiellt brev för att inte utfärda någon licens att driva klomaskiner till någon operatör, anmärkte Thanakorn.

Men det fanns många klomaskiner och andra liknande maskiner på köpcentrum, nöjesparker och andra platser där ungdomar kunde komma åt dem, man kan säga att det faktiskt inte handlade om att bedriva illegal spelverksamhet i hemlighet utan bristen på effektiv övervakning. En uppenbar anledning var en personlig fördel, sa Thanakorn.

Därför, för att legalisera underjordiska spelhålor, borde provinsförvaltningen och nationella säkerhetsavdelningar bättre inspektera varuautomater för kapselleksaker, klomaskiner och andra liknande spelliknande maskiner om de var olagliga eller inte.

Det var för att bygga upp förtroende för thailändska medborgare att legalisering av underjordiska spelhålor kunde stå under statlig övervakning och inte orsaka några negativa konsekvenser, sa Thanakorn.

Dessa maskiner hade attraktiva priser och var stationerade på ett ställe för mer än hundratals typer, det kan betraktas som ett minikasino för barn, anmärkte Thanakorn.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.