Thailand undertecknar MOU för fullserviceprojekt för elektrisk laddstation i östra ekonomiska korridoren

Nationell-

Den 3 april 2024 rapporterade thailändska nationella medier om en undertecknandeceremoni för ett samförståndsavtal (MOU) angående ett fullserviceprojekt för elektrisk laddstation i den östra ekonomiska korridoren mellan Thailands elproduktionsmyndighet (EGAT), kontoret för den östra ekonomiska ekonomin Corridor Policy Committee (EECO) och det thailändska departementet för energiaffärer.

Undertecknandet av MOU skedde den 1 april på EGAT:s huvudkontor, Nonthaburi, med samarbete från EGAT, EECO och Department of Energy Business.

Mr. Sarawut Kaewtathip, generaldirektören för Department of Energy Business, avslöjade offentligt att National Electric Vehicle Policy Committee (EV Board) syftade till att skifta hela bilsystemet till en elektrisk bilindustri så småningom. Thailand skulle vara en viktig tillverkningsbas för elektriska bildelar.

En heltäckande elektrisk laddstation som tillräckligt kunde möta efterfrågan i EEC behövdes dock för skiftet. Dessutom skulle stationen vara ett lärocenter för ungdomar och människor i allmänhet som var intresserade av att studera prototypprojektet av det thailändska energiministeriet, anmärkte Sarawut.

Samtidigt uttalade Chula Sukmanop, EECOs generalsekreterare, offentligt att detta var ett avgörande steg för att förbättra och höja standarden i utvecklingen av laddstationer för elbilar och relaterade industrier i EEC.

Det rapporterades att EEC hade som mål att vara ett digitalt affärsutvecklingscenter som potentiellt stöder investeringar i forskning och utveckling av ren energibas för miljö och hållbarhet.

Thepparat Theppitak, EGAT:s guvernör, uppgav att det för närvarande finns nästan 200 laddstationer i Thailand som är betrodda med sin höga effektivitet och stabilitet, vilket resulterar i ett stigande antal elfordonsanvändare varje år.

De tre byråerna gick samman för att utveckla en EV-laddstationsprototyp (EleX av EGAT Eco Charging Sphere) med full service i EEC, Sriracha, Chonburi. Dessutom finns det andra faciliteter som restauranger, kaféer, relaxutrymmen och mer under konceptet Green Energy på stationen. Det beräknades att tjänsten skulle vara fullt tillgänglig inom 2025.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.