MICHELIN Guide Thailand 2025 för att expandera till Chonburi

FOTO: MICHELIN Guide

Chonburi —

Den världsberömda restaurang- och hotellguiden MICHELIN Guide Thailand kommer att expandera till att omfatta Chonburi, Pattayas hemprovins, i sin 8:e upplaga. för utgivning i slutet av 2024, meddelade Thailands turistmyndighet (TAT).

Nyheten delades stolt av TAT-guvernören, Ms. Thapanee Kiatphaibool, torsdagen den 4 april 2024. Guvernören sade att utvidgningen av Michelin-guiden Thailand till Chonburi beror på provinsens mångsidiga och unika kulinariska läckerheter och vackra gastronomiska landskap.

Enligt sin hemsida syftar Michelin Guide Thailand till att "inspirera både gourmeter och resenärer att utforska olika och unika kulinariska erbjudanden över landets olika provinser och territorier."

Chonburi, en populär badort nära Bangkok och ett turistmål i världsklass, valdes som nästa destination efter Bangkok (sedan 2018), Phuket och Phang Nga (sedan 2019), Chiang Mai (sedan 2020), Ayutthaya (sedan 2022) ), fyra nordöstra provinserna Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Udon Thani och Nakhon Ratchasima (sedan 2023) och Koh Samui och Surat Thani (sedan 2024).

Thapanee sa att Michelin-guiden Thailand spelar en viktig roll för att marknadsföra thailändsk mat på den globala scenen och positionera Thailand som en "kulinarisk turismdestination i världsklass." Det är också en nyckelkraft för att stödja regeringens nationella strategi för mjuk makt, som fokuserar på fem områden (5Fs): Mat, Mode, Film, Kamp (Muay Thai) och Festival, sa guvernören.

Thapanee fortsatte med att säga att expansionen till Chonburi förväntas gynna olika aspekter, inklusive Chonburi-provinsen själv och landet som helhet. Det kommer också att öka restaurangverksamhetens marknadsvärde, främja lokala råvaror och uppmuntra företagare att vidareutveckla sin mat- och servicekvalitet.

Smakämnen MICHELIN Guide Thailand 2025 planeras att släppas i slutet av 2024.

FOTO: MICHELIN Guide

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.