Skurvmunk fastnade i Pattaya för att ha sålt illegala droger, hävdar att han har spökvårdare

Pattaya —

En munk i Pattaya greps torsdagskvällen den 4 april för att ha sålt illegala droger. Mannen hävdade att han hade en "spökbarnsväktare" som varnade honom att det var en polisfälla, men han ignorerade varningen, vilket resulterade i att han arresterades.

Pattaya-polisen fick information om att Luang Phi Thong, eller Ajarn Thong, en munk från ett tempel i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, i hemlighet sålde illegala droger till tonåringar på natten. De planerade därför en hemlig operation och skickade en hemlig agent med 500 baht för att köpa 10 metamfetaminpiller av munken. Agenten gick med på att träffa munken bakom templets krematorium.

När det var dags kom Luang Phi Thong ut från sitt munkrum och överlämnade 10 metamfetaminpiller till agenten. Så snart transaktionen var genomförd avslöjade polisen som gömde sig runt templet och arresterade munken omedelbart.

Polisen sökte igenom Luang Phi Thongs mantel och hittade pengarna som användes för stingoperationen. I sin högra hand höll han telefonen som användes för att arrangera knarkaffären, och i sin vänstra hand höll han en blå zip-lock-påse innehållande 115 metamfetaminpiller och 17.07 gram kristallin metamfetamin.

Polisen genomsökte sedan Luang Phi Thongs munkbås och fann drogtillbehör, en digital våg och en anteckningsbok med namnen på kunderna.

Munken fördes sedan till samlingssalen för abboten för att fördriva honom från munkskapet. Polisen tog honom sedan till Banglamungs polisstation.

Enligt polisen var Luang Phi Thongs riktiga namn Mr. Nares (efternamn undanhållet), en 33-årig bosatt i Chonburi-provinsen. Han har enligt uppgift erkänt att han hade blivit ordinerad till munk i templet i ungefär två år. Under natten hade han inget att göra, så han skulle själv använda droger och sälja en del till sina bekanta. Under dagen skulle han fungera som en vanlig munk.

Under sitt uttalande hävdade Nares också att han hade en "Kuman Thong" (andebarn) som heter Ai Long, som han uppfostrat sedan han var barn. Han sa att den här spökeväktaren dök upp och viskade i hans öra: "Fader, gå inte ut!" dubbelt. Det var också hundar som ylade, men han struntade helt i både varningen och tjutet och gick ner för att lämna över narkotikan till agenten. Han greps sedan.

Polisen åtalade Nares för narkotikabrott. De gjorde inga kommentarer om den misstänktes övernaturliga påståenden.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.