Industriministeriet utreder försvinnandet av över 10,000 XNUMX ton farligt kadmiumavfall i Samut Sakhon

PRESSMEDDELANDE:

Industriministeriet utreder för närvarande försvinnandet av över 10,000 13,450 ton farligt kadmiumavfall från ett smältverk i Samut Sakhon-provinsen. Bristen identifierades under en rutininspektion ledd av industriminister Pimphattra Wichaikul, som avslöjade en stor skillnad mellan den dokumenterade transporten av 2,440 XNUMX ton från Tak-provinsen och de bara XNUMX XNUMX ton som hittades på plats.

Som svar på dessa upptäckter har ministeriet sammankallat en panel för att granska felhanteringen av dessa giftiga ämnen i båda de inblandade provinserna. Chefen för Tak Provincial Industry Office Napat Techasiripat har omplacerats till ministeriets centralkontor medan utredningen pågår. Direktiv har också utfärdats för att säkerställa omedelbar repatriering och säker begravning av avfallet tillbaka i Tak.

Situationen har väckt allvarliga miljö- och hälsoproblem, där Central Investigation Bureau (CIB) påpekar farorna med kadmiumavfallet. Förvarad i stora påsar som är känsliga för att producera damm, ökar denna form av avfall risken för jord- och vattenförorening.

Hälso- och miljöexperter har varnat för de allvarliga riskerna med kadmiumexponering, som potentiellt kan leda till cancer genom konsumtion av förorenad mat eller luft. Som en försiktighetsåtgärd har Samut Sakhon-guvernören infört ett 90-dagars tillträdesförbud för fabriken och dess omgivningar.

Tak Provincial Industry Office har sedan dess försvarat sina handlingar och hävdat att transporten av avfallsavfallet utfördes i enlighet med Department of Industrial Works föreskrifter och att Samut Sakhon-fabriken driver under en giltig licens.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.