Minister Presert Details Cybercrime Fight and Tech Initiatives

PRESSMEDDELANDE:

Under den allmänna nej-debatten som initierats av oppositionen tog Prasert Jantararuangtong, minister för digital ekonomi och samhälle, upp oro angående regeringens engagemang för att bekämpa korruption och cyberbrottslighet.

Han lyfte fram regeringens framgång med att stänga över 30,000 700,000 spelwebbplatser och avaktivera mer än XNUMX XNUMX oregistrerade SIM-kort.

Minister Prasert diskuterade nationella åtgärder och samarbeten på ASEAN-nivå för att bekämpa cyberbrottslighet, inklusive initiativet till en ASEAN-arbetsgrupp inriktad på att förhindra online-mediebedrägerier. Detta initiativ har fått stöd från stora plattformar som Facebook och TikTok.

Dessutom underströk ministern teknikens roll för att förbättra medborgarnas liv, och pekade på implementeringen av ett enda ID-kort för medicinska behandlingar och Cloud ID-projektet. Cloud ID-projektet, som ska slutföras i år, syftar till att länka samman hälsodata och andra offentliga fördelar, vilket förbättrar tjänsteleveransen.

Debatten berörde också arbetet i National Broadcasting and Telecommunications Commission och nödvändigheten av juridiska reformer för att möta nya utmaningar.

Minister Prasert uttryckte regeringens öppenhet för förslag från oppositionen, som syftar till största möjliga nytta för allmänheten. Denna hållning visar regeringens engagemang för att ta itu med utmaningar och utnyttja teknik för samhälleliga framsteg.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.