Två män hittades döda i vattenbehandlingsdammen i Sattahip

FOTO: Khaosod

Sattahip —

Två män hittades döda i en vattenreningsdamm som förser invånare i Sattahip-distriktet med dricksvatten fredag ​​eftermiddag den 5 april 2024.

Polisen kallades till platsen vid 3-tiden efter att en förbipasserande rapporterade att det kom illaluktande från dammen inom Sattahip Waterworks Office. Vid deras ankomst hittade myndigheterna två manskroppar flytande i dammen.

Räddningsarbetare, som anlände senare, hämtade kropparna från dammen. Kropparna var nedbrutna och visade inga tecken på fulspel. Offren kunde fortfarande inte identifieras vid anmälningstillfället, men polisen trodde att de kunde vara lokala fiskare som smugit sig in i området för att fiska i dammen.

Polisen misstänkte att ett av offren kan ha ramlat i dammen, som har en sluttande vall och enligt uppgift saknar möjlighet att enkelt ta sig ut. Därefter kan den andra fiskaren ha försökt hjälpa sin följeslagare men råkade också ha ramlat in. Båda männen drunknade då troligen på grund av utmattning.

Enligt tjänstemän på Sattahip Waterworks Office är fiske förbjudet i dammen, men människor gör intrång där för att fiska illegalt hela tiden. En tydlig skylt som varnar folk för att leka i dammen eller fiska finns precis intill dammen.

Denna incident utlöste oro bland Sattahips invånare om deras kranvattenkvalitet. Som svar lade Sattahip Waterworks Office upp en video och bilder på sin Facebook-sida den 6 april, som visar upp rengöring och desinfektion av dammen.

Tjänstemännen tillkännagede dessutom att de har genomfört vattenkvalitétest och lovat att dela resultaten offentligt.

FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.