Skottlossning utbröt nära Pattaya Walking Street, kvinnor överfallna

Pattaya —

Två thailändska kvinnor lämnade in ett klagomål till Pattaya-polisen efter att ha blivit överfallna och hotade med en pistol av en grupp tonåringar nära Pattaya Walking Street förra helgen. Gruppen avfyrade också en pistol på gatan och skrämde turister, sa offren.

Den 8 april 2024 tog A (pseudonym), 31 år gammal, och B (pseudonym), 25 år, sina svårigheter till lokala medier och bad någon hjälpa till att spåra en grupp tonåringar som enligt uppgift attackerade dem nära Pattaya Walking Street.

A sa att händelsen inträffade klockan 5:00 den 6 april. Hon och hennes syster, Ms. B, var på väg tillbaka från Walking Street till en parkeringsplats när de märkte att en stor grupp tonåringar samlades och pratade som om de skulle slåss. Deras motorcykel stod parkerad i närheten, så A sa till tonåringarna: "Ursäkta mig, kan jag få min motorcykel tack?" A, som var berusad, sa sedan till sin syster att hon inte brydde sig om vem som slogs, hon ville bara åka hem.

Enligt A hörde tonåringarna sannolikt hennes samtal med sin syster, så de började bråka med henne. En kvinna tog sedan tag i hennes hår och började slå och sparka henne. En annan man ska också ha attackerat henne.

A:s pojkvän kom och vände gruppen i ett försök att lugna situationen. Men A sa att hon hade ont och var arg efter att ha blivit överfallen, så hon skrek åt tonåringarna: "Varför attackerade ni mig?" Detta gjorde gruppen ännu mer rasande, och en stor man ska sedan ha tagit fram en pistol och avfyrat den i luften. Han skrek: "Vem slog min fru?" Detta skrämde A och andra turister i området, som sprang i skydd.

A lämnade omedelbart in ett klagomål till Pattayas polisstation, men förövarna hade redan skingras.

A tillhandahöll CCTV-bilder, som fångade händelsen, till lokala medier men inget ljud spelades in. Enligt inspelningen försökte A och B få ut sin motorcykel från parkeringen, men gruppen tonåringar, både män och kvinnor, blockerade vägen. En kvinna tog sedan A i huvudet och ett bråk uppstod. Angriparna slog offret två gånger. Strax efter drog en lång man, cirka 165-170 centimeter lång, klädd i svart jacka, fram en pistol och avfyrade den i luften, vilket skrämde turisterna som gick i området och fick dem att springa för livet.

A sa att den här incidenten var en fräck våldshandling som inte visade någon hänsyn till lagen. Det skadade också bilden av Pattaya som ett turistmål i världsklass.

Offret uppmanade myndigheterna att snabbt gripa gärningsmännen och ställa dem inför rätta. Hon vädjade också till alla personer som bevittnade händelsen att rapportera all användbar information om de misstänkta till polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.