Pattaya Cricket Club assisterar Drifters på Chiang Mai International Sixes (del 1, dag 1 och 2)

Chiang Mai-

Chiang Mai International Sixes, etablerad 1988, är världens största internationella sextävling med, i år, 29 lag från 10 länder så långt borta som England, Japan och Nya Zeeland. Drifters är ett av endast 3 lag som har ett 100 % närvarorekord och i år inkluderade ytterligare några spelare från Pattaya, nämligen Luke Stokes, Habby Singh, Simon Philbrook och en debutant, Max Burzler för att komplettera Noah Langham, John Pike och Tim Peters.

Tävlingen ägde rum på Gymkhana Ground, Chiang Mai, från 31 mars till 6 april och kulminerade i sex olika cuper; Skeden, Tallriken, Skålen, Skölden, Bägaren och Ladies Cup. Lagen delades in i tre huvudgrupper, The Players, The Gentlemen och The Ladies, som alla spelade preliminära matcher som avgjorde deras placering i sin grupp och därmed vilken Cup de tävlade om.

Lagen har 8 spelare varav sex spelar. Det finns 5 overs per innings där alla bowlar en over utom wicketkeepern. Wides och No Balls räknas som 3 runs och bollas inte om förutom den sista bollen i inningen. Lag tjänar 4 poäng för en vinst och bonuspoäng för gjorda runs, tagna wickets och en jakt på mindre än 4 overs.

Dag 1. Drifters första match var mot The Lords Taverners från Australien som slog först med Brian Scott och Mick Baster som öppnade och Tim Peters öppnade bowlingen. En händelselös omgång utan några wickets tagna och få runs off the bat, men inte desto mindre gjorde öppnarna 18 vardera och Mr Wides fick 25 – jag har rapporterat om den sorgliga historien tidigare.

Habby Singh och Tim Peters bowlade ganska bra. Lords Taverners avslutade sina innings på 62 för 0 från 5 overs. Drifters öppnade med Luke Stokes och Habby mot Glenn O'Brian. Luke drog snart tillbaka på 34 efter 12 bollar (fyra 4:or och två 6:or) och ersattes av Noah Langham med några bollar kvar. Habby var 18 inte ute och Noah 8 inte ute efter 4 overs med Ryan Greenwell som träffades för 26 runs efter sista overs. 64 för 0 och en vinst med 6 wickets med 6 poäng. En bra start.

Deras andra match var mot Laos Elephants från, gissa var, som slog först med Michael Simcock och Rick Monaghan. Båda slagmännen drog sig tillbaka på 30 men de fick sina runs att tjäna då Drifters bowlade mycket rakare med bara 2 bredare. Habby kastade en snygg sista över där Prashantha var ute efter en anka, fångad av Noah. Laos Elephants slutade på 67 för 1. Luke och Noah öppnade för The Drifters och Luke startade direkt om Michael Simcock med 22 runs.

Leonard klarade sig ännu sämre när Noah slog honom med 29. Tredje overen, Rick Monaghans, gav bara 13, men Luke drog sig tillbaka på 30. Den sista overen fick Noah att slå en 4, avgå på 31 och vinna matchen med 3.1 över. En vinst med 6 wickets och en run rate på 21.5 per over. En utmärkt dag.

Detta avslutade dag 1 med The Drifters på första plats på den totala tabellen med NCL Thunders (förra årets vinnare) att spela på dag 2.
Dag 2. Thunders slog först och öppnade med Abaid Ullah och Inzaman ul-Haque medan Luke öppnade bowlingen. 4 Byes av den första bollen och sedan hissade Inzaman den andra till Cow Corner där den fångades bra av Habby Singh. Ut för en anka. En utmärkt start men den förde Akash till vecket och han använde rampskott och svep bakåt för att ta ytterligare 9 runs. Habby kastade 2:a overen men en främre fot No Ball (Habbys specialitet) träffades för 6, dvs. 9. Fler 6:or från Abaid straffade Habby med 27 från over.

Max lyckades få några prickbollar, men Akash lyckades ändå nå 31 och drog sig tillbaka i över. 54 för 1 i 3:an. Time Peters slog den 4:e över men Abaid satte igång honom och tog två 6:or innan han gick i pension. Aukatul kom i gränsläge och 25 av över för 79 för 1. Sista overen föll till John Pike som med hjälp av ett fantastiskt kast från Luke och en självmordskörning från Faysal Ahmed fick honom att springa ut för en duck. Aukatul slutade 12 inte ute och Thunders var 93 för 2. En imponerande och lätt försvarsbar total. Noah Langham och Luke öppnade. Luke fick en 4:a från den första bollen från Faysal Ahmed och släpptes av nästa men bugningen var korrekt och ingen av dem kunde komma undan.

11 av 1:a over. Inzaman kastade den andra och även han var städad med endast 10 som gavs bort. Abaid hade den tredje och lyckades få Noah i djupet för 10 och 30 för 1 av 3 overs, vilket betydde 64 från de sista 2!! Aukatul hade också en snygg över men Luke fick inte tillslaget och poängen stammade till 39 för 1 från 4. Shafil kom dock in för lite straff i den sista overen då Habby drog sig tillbaka på 32 och The Drifters steg till 61 för 1 och en förlust med 32 runs.

I slutet av dag 2 var The Drifters på 2:a plats med endast Darjeeling eller St Francis de Sales som hade en chans att degradera dem. Dag 3 är den sista av de preliminära omgångarna och The Drifters har en ledig dag. Nästa rapport kommer att täcka The Drifters framsteg genom de sista stadierna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/