Invånarna i Pattaya börjar återvända hem för Songkran-festivalen

Pattaya, Thailand-

När Songkran-festivalen inleder en period av firande, börjar invånarna ta sig tillbaka till sina familjehem och omfamna den förlängda semesterperioden. I väntan på festligheterna har en märkbar ökning av aktiviteten observerats vid viktiga transportnav i Pattaya.

Den luftkonditionerade bussterminalen i Pattaya har blivit en kupa av aktivitet eftersom individer säkrar sina biljetter och väntar på avgång. Tillströmningen av passagerare är ett bevis på mångas önskan att återförenas med familjemedlemmar i sina hemstäder, särskilt under denna tid av traditionellt firande.

Inför Songkran-semestern, som är känd för sin långa varaktighet, har det gjorts en samlad ansträngning av många för att planera sina resor i förväg, i syfte att kringgå den oundvikliga resestockningen. De officiella nationella datumen för semestern är den 12-16. Pattaya kommer individuellt att fortsätta att fira till och med den 19 april.

Samtidigt har trafiksituationen längs North Pattaya Road blivit allt tätare. Ett betydande antal resenärer väljer denna väg för att komma åt motorväg 7, vilket leder till en gradvis uppbyggnad av fordon. Bilister uppmanas att ha tålamod eftersom trafikflödet har avtagit avsevärt i detta område.

Songkran-semestern, ofta präglad av dess livliga vattenfestligheter, är också en tid för eftertanke och återförening. Som sådan är rörelsen av människor över hela landet en återspegling av den kulturella betydelsen av denna period i Thailand.

Fotokredit: Pattaya News

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/