Vice premiärminister Anutin Charnvirakul inspekterar Chiang Mai mitt i en skogsbrand och PM 2.5-bekymmer

Chiang Mai-

Den 9 april 2024 meddelade Traisulee Traisanakul, den thailändska inrikesministerns sekreterare, för allmänheten angående vice premiärminister Anutin Charnvirakuls inspektion i Chiang Mai-provinsen för att följa upp skogsbränder, smog och små dammpartiklar PM 2.5 frågor.

Anutin uttryckte sin oro över frågorna i Chiang Mai efter att ha mottagit nyligen rapporter från Chiang Mais guvernör och Chiang Mais provinskontor för katastrofförebyggande och begränsning. Han betonade att ge vård och hjälp till allmänheten och att brandvakter måste ha adekvat och säker skyddsutrustning, enligt Traisulee.

Tidigare, den 8 april, meddelade Chiang Mais guvernör att åtta distrikt i Chiang Mai hade drabbats av skogsbränder inklusive Hot, Phrao, Fang, Mae Taeng, Chai Prakan, Chiang Dao, Mae Ai och Wiang Haeng.

I går (10 april) skulle Anutin inspektera Chiang Mai-provinsen för att samla information för att överväga ytterligare politiska åtgärder för att ta itu med skogsbränder, smog och små dammpartiklar PM 2.5-problem i det drabbade området, sade Traisulee.

När det gäller Anutins schema, skulle han lyssna på den aktuella situationen i Chiang Mai vid Chiang Mai Command Center för att förebygga och lösa skogsbränder, smog och små dammpartiklar och sedan gå ombord på en helikopter för att övervaka livesituationen, enligt Traisulee.

Klockan 8:00 uppgav gårdagens luftkvalitet från Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) att fem provinser i norra Thailand, inklusive Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan och Lamphun, hade överskridit PM 2.5-nivåerna som potentiellt kan påverka hälsan och andningssystemet trots senaste sommarstormar och hagelstorm i den norra regionen, noterade TPN.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.