Seaside betongplattform kollapsar vid Bangsaen Beach, skadade 3 arbetare

FOTO: Khaosod

Bangsaen, Chonburi —

En naturskön betongplattform som byggdes över havet i Bangsaen, Chonburi, kollapsade och skadade tre arbetare tisdagen den 9 april 2024.

Händelsen inträffade runt 6:00 på en restaurang på Soi 18 i Saen Suk-kommunen, Saen Suk-distriktet, Mueang-distriktet, Chonburi. Arbetarna höll på att bygga en utsiktsplattform som sträckte sig in i Bangsaenhavet när balkarna på plattformen gav vika.

Tre arbetare (två kvinnor och en man) skadades i kollapsen. De fördes alla till Burapha University Hospital för vård.

En av kvinnorna, Kamonchanok Somboon, 21, var instängd under spillrorna en kort tid innan den räddades av andra arbetare, lokalbefolkningen och räddningsarbetare från Tri Khun Tham Foundation. Hon fick en benskada och en rivsår.

En inledande polisutredning visade att balkarna på plattformen kan ha varit överbelastade eller att stöden kan ha varit otillräckliga.

Byggarbetsplatsen har stängts tillfälligt medan utredningen pågår. TPN noterar att vissa personer på sociala medier också ifrågasatte om byggandet av den här plattformen på en strand kunde inkräkta på offentlig mark och hoppades att relevanta tjänstemän skulle undersöka, eftersom alla stränder i Thailand tillhör allmänheten.

FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.