Man arg över att vara för pank för att köpa Kratom-juice arresterad för att ha krossat bilrutor med stenar i Pattaya

Pattaya —

En upprörd thailändsk man kastade stenar mot slumpmässiga bilrutor i Pattaya onsdagen den 10 april 2024. Han greps och sa att han gjorde det för att han kände sig arg över att han inte hade pengar att köpa kratomjuice.

Polisen i Nongprue fick en rapport om en man som liknar en hemlös person som kastar stenar mot fönstren på flera bilar i Soi Khao Ta Lo, Nong Prue sub-distrikt, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen, runt 9:36. De skyndade till platsen tillsammans med räddningstjänsten.

På platsen, framför en kratom juicebutik, hittades den misstänkte och hade redan hållits fast av lokalbefolkningen. Han identifierades som Mr. Natthapong Noisakran, 29. Den thailändska mannen var rufsig och verkade vara påverkad av något. En flaska kratomjuice hittades bredvid honom.

Herr Natthapong erkände att han hade krossat rutorna på tre bilar med stenar. Han hävdade att han gjorde det för att han var frustrerad över att han ville köpa mer kratomjuice, men han hade inga pengar att köpa det.

En svart Volvobil hittades med ett stort hål i bakrutan. Herr Sombat Tohsampandee, 48, ägaren till bilen, och de oidentifierade ägarna till två andra skadade fordon var närvarande på platsen. De beslutade att inte väcka åtal, med hänvisning till att de tvivlade på att den misstänkte skulle ha några pengar att betala för skadorna med tanke på att han inte hade pengar för att köpa en 60 Baht (2 USD) flaska Kratom-juice.

Enligt Mr Sombat hade han parkerat sin bil i gränden och gick för att fika i närheten. Strax efter berättade en barmhärtig samarit för honom att hans bilruta hade krossats. Han skyndade tillbaka till platsen och hittade den misstänkte som försökte fly. Han jagade den misstänkte med hjälp av lokalbefolkningen och lyckades hålla fast honom innan han ringde polisen.

Den misstänkte greps på Nongprues polisstation som överväger att väcka åtal trots att fordonsägarna avböjt.

TPN Media noterar att Kratom avkriminaliserades 2022 men att sälja det, särskilt blandat med andra ämnen, kräver strikta licenser från den thailändska FDA som är mycket svåra att få.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.