Sattahip före detta straffånge greps för motorcykelstöld timmar efter frigivning från fängelse

Sattahip, Chonburi —

En thailändsk man i Sattahip arresterades för att ha stulit en motorcykel bara timmar efter att ha släppts från fängelset den 9 april 2024.

Incidenten utspelade sig runt 4:30 framför en motorcykelverkstad på Sukhumvit Road i Na Jomtien-distriktet, Sattahip-distriktet, Chonburi-provinsen. Polisen i Na Jomtien kallades för att arrestera en thailändsk man, identifierad som Niphat Takimnok, 30, efter att han hade begått en motorcykeltjuv men senare fångades av en barmhärtig samarit.

Enligt den barmhärtige samariten, Patiphat Phumkaew, en räddningsarbetare, såg han Niphat knuffa motorcykeln och kände igen den från en saknad rapport som delades på sociala medier tidigare samma dag. Niphat greps och hävdade för polisen att han bara hade lånat motorcykeln av en bekant och var på väg att lämna tillbaka den.

Polisen köpte dock inte den misstänktes påstående eftersom Mr. Niphat precis hade släppts från fängelset samma morgon för en tidigare stölddom.

Motorcykelns ägare, Jurairat Kiniyom, 36, uttryckte lättnad över den snabba återhämtningen av hennes stulna fordon. Hon berömde den barmhärtige samariten och polisen för deras snabba agerande. Hon kände inte den misstänkte och hade inte låtit honom låna hennes motorcykel, tillade hon.

Niphat fördes till Na Jomtiens polisstation för rättslig behandling.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.