Thailändska myndigheter beslagtar 112,240 10 förfalskade konstruktionsverktyg värda XNUMX miljoner baht i Nakhon Pathom och Bangkok

Nakhon Pathom-

Den 10 april 2024 höll Thai Consumer Protection Police Division (CPPD) och relevanta myndigheter en presskonferens om en razzia mot illegala byggverktygsdistributionscenter på fem olika platser i Bangkok och Nakhon Pathom.

Enligt CPPD fick poliserna en rapport från en anonym källa om att ett lager i Sam Phran, Nakhon Pathom, påstås ha lagrat förfalskade byggverktyg av välkända märken och visat Thai Industrial Standard (TIS)-märken utan tillstånd.

Poliserna undersökte sedan fallet och samlade bevis innan de begärde en husrannsakan från domstolen. Vid husrannsakan i en kommersiell byggnad, ägarens bostad och fyra andra lager kunde poliserna konfiskera 112,240 10 enheter av förfalskade byggverktyg med ett uppskattat värde av XNUMX miljoner baht.

Enligt CPPD-tjänstemännen var de beslagtagna förfalskade verktygen inte godkända av TIS och skulle potentiellt kunna skada användare eller konsumenter. Tjänstemännen skulle genomföra en ytterligare utredning eftersom produkterna distribuerades till andra butiker i landet.

CPPD-tjänstemännen lovade att påskynda insamlingen av bevis och officiella undersökningsresultat för att åtala de inblandade individerna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.