Thailändska myndigheter inleder "Cyber ​​Strike"-operation och stänger av nätverk för onlinespel på flera miljarder baht

Nationell-

Klockan 2:00, den 10 april 2024, lanserade Thai Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) och relevanta myndigheter en operation "Cyber ​​Strike" för att stänga nio onlinespelnätverk med en total omsättning på mer än fem miljarder baht per år .

Enligt CCIB undersökte utredningsteamen illegala hasardspelsnätverk och inspekterade digitala bevis kopplade till nio spelwebbplatser.

Efter att ha samlat bevisen begärde CCIB-tjänstemännen husrannsakningsorder från brottsdomstolen på 17 olika platser i tre provinser inklusive Kanchanaburi, Chumphon och Bangkok.

Vid Cyber ​​Strike-operationen tillfångatogs ägaren av webbsajterna för hasardspel online, offentligt identifierad endast som Mr. Songsak, 44, i en bostad i Chatuchak, Bangkok, och 29 andra inblandade individer fångades också på 17 platser.

Det fanns fler än 59,000 500 användare som rapporterades registrerade på webbsidorna för hasardspel online med en total omsättning på mer än fem miljarder baht årligen. Dessutom kunde CCIB-officerarna beslagta lyxbilar, kontanter och andra tillgångar, med ett uppskattat värde av XNUMX miljoner baht.

Denna framgångsrika operation var på order av den thailändska regeringen som syftade till att utrota cyberbrott och vidta allvarliga rättsliga åtgärder mot illegala spelnätverk som orsakade problem för allmänheten. Det thailändska ministeriet för digital ekonomi och samhälle stängde ner 7,612 1 webbadresser till webbplatser för hasardspel online från 9 till 2024 april XNUMX.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.