Över tiotusen människor deltar i Hat Yai Midnight Songkran 2024, vilket ökar den lokala turismen

Hat Yai—

Klockan 8, den 00 april 12, rapporterade Hat Yai lokala medier om atmosfären vid Hatyai Midnight Songkran 2024-evenemanget på Saneha Nusorn Road, Hat Yai, Songkhla. Mer än tio tusen människor inklusive både thailändare och utlänningar njöt av sommarfestivalen.

Hat Yai Municipality, Tourism Authority of Thailand (TAT) och relevanta byråer höll evenemanget Hatyai Midnight Songkran 2024 från 12 till 13 april för att stärka lokal turism och skapa ett gott intryck på turister. Dessutom skulle det stimulera turistekonomier för lokalbefolkningen.

Enligt Hat Yai lokala medier ökade ett stort antal turister som besökte Hat Yai, Songkhla med 12 % eller 120,000 XNUMX fler individer jämfört med föregående år på grund av förbättrade turismförhållanden.

Det rapporterades att det ökande antalet turister resulterade i fullbokningar av mer än 30,000 XNUMX rum från hotell i Hat Yai och Mueang Songkhla.

Mr. Somphon Chivawattanapong, ordförande för Songkhla Tourism Industry Council, avslöjade offentligt att en malaysisk reseagent hade problem med att boka rum för sina 380 malaysiska turister.

Den malaysiska reseagenten ska ha tagit med mer än 380 malaysiska individer med 13 bussar till Hat Yai klockan 9 den 12 april. Resebyrån bokade dock inte rum åt dem i förväg, vilket gjorde att de inte hade något utrymme att stanna på natten och några busschaufförer bestämde sig för att resa tillbaka till Malaysia.

Somphon uppgav vid incidenten att mer än 30,000 XNUMX rum i Hat Yai och Mueang Songkhla verkligen var fullbokade. Frågan hanterades dock av berörda myndigheter.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.