Pattaya-polisen inspekterar pubar för att avskräcka brott under Songkran

Pattaya —

Pattayas polis och olika brottsbekämpande myndigheter genomförde en gemensam inspektion av nöjesställen torsdagen den 11 april i ett försök att avskräcka illegala aktiviteter och garantera turisternas säkerhet under Songkran-festival.

Operationen, ledd av Pol. Överste Nawin Thirawith, chef för Pattayas polisstation, involverade över 80 officerare från olika enheter. De besökte först en nattklubb, Ying Club, på Pattaya Third Road, där de hittade ett stort antal thailändska och kinesiska turister inne i lokalen.

Poliser beordrade att musiken skulle stoppas, lamporna tänds och stamkunderna skulle separeras efter kön. De fortsatte sedan med att kontrollera legitimationerna och genomföra drogtester på kunder och personal. Inga illegala aktiviteter hittades.

Andra stoppet var en bar i Soi Koh Pai, södra Pattaya. Eftersom det inte fanns några kunder fokuserade tjänstemännen på att inspektera barpersonalen och lokalerna utan att hitta några tecken på olaglig aktivitet.

Pol. Överste Nawin avslöjade att operationen syftade till att stävja illegala droger, vapen och prostitution i Pattayas nöjesställen, särskilt under Songkran-perioden. Han uppmanade alla operatörer att följa lagarna.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.