Gasläcka orsakar brand i byggnad nära Pattaya, två personer skadade

Pattaya —

En brand bröt ut i en kommersiell byggnad nära Pattaya torsdagskvällen den 11 april 2024 och lämnade två personer skadade.

Incidenten inträffade klockan 7:06 i en byggnad i Ta Kian Tia-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Det rapporterades att byggnaden inhyste en kratom juicebutik.

Efter att ha fått rapporten rusade brandmän från Ta Kian Tia kommuns katastrofhjälpscenter och räddningsarbetare från Sawang Boriboon Thammasathan Foundation till platsen. När de kom fram till byggnaden i tre våningar såg de att branden snabbt spred sig bakifrån.

Brandmän satte omedelbart in brandbilar för att släcka branden. Det tog dem över en halvtimme att få branden under kontroll. Enligt brandmännen skadades två personer i händelsen. De hade fått brännskador på armarna. Räddningsarbetare gav första hjälpen och förde dem sedan till sjukhuset för vidare behandling.

Branden orsakade omfattande skador på interiören av byggnaden och de flesta möblerna förstördes. Enligt butiksägaren, Mr. Puthaness Inthama, 21, kokade han en stor gryta med kratomvatten när gasläckan inträffade. Han försökte tillsammans med sin pappa och mamma stoppa läckan genom att täcka över gasventilen med en trasa. Men en annan gasflaska i närheten började också läcka, vilket gjorde att branden spred sig snabbt. Elden brände sedan upp herr Puthaness föräldrars armar.

Namnen på hans föräldrar lämnades inte ut till media.

En utredning pågår för att fastställa brandorsaken.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.