Juridisk hörna: Är det olagligt att plaska någon med vatten under Songkran som inte vill bli blöt?

Under Songkran, som är Thailands traditionella nyårsfestival, är det vanligt med vattenstänk.

Det är dock viktigt att respektera önskemålen från de som inte vill delta. Enligt Lawyers Council of Thailand kan vattenstänk på människor som inte vill delta i vattenfestivalen leda till rättsliga åtgärder.

Om någon upptäcks orsaka olägenhet eller skada egendom genom att spruta vatten på icke-deltagare kan de få rättsliga påföljder. Dessa kan omfatta ett fängelsestraff på upp till en månad eller böter på upp till 10,000 XNUMX baht, eller möjligen båda. Det rekommenderas att se till att folk är villiga att bli blöta innan de stänker dem, särskilt eftersom vissa kan ha arbete eller andra åtaganden.

Även om man skulle kunna lämna in en polisanmälan angående oönskat vattenstänk, är det inte garanterat (och ärligt talat, osannolikt om inte någon skadades allvarligt) att ärendet skulle verkställas. Om man verkligen ville väcka åtal mot en annan person för oönskat vattenstänk, rekommenderas det att de anlitar en advokat, såsom Issan Lawyers, för att hjälpa till med att upprätta formella åtal och med den rättsliga processen. Filaren skulle också behöva veta vem som stänkte dem och kunna bevisa att de gjorde det känt att det var oacceptabelt att stänka vatten på dem.

I verkligheten, det är osannolikt att ett sådant fall skulle gå vidare, men om de hade tillräckligt med tid och pengar för att vidta rättsliga åtgärder, kunde de i teorin, enligt Lawyer's Council of Thailand.

Kom ihåg att fira Songkran med respekt för andras rättigheter och säkerhet. Om du är i Thailand under denna tid, njut av festligheterna på ett ansvarsfullt sätt!

Överväg att nå ut till Issan advokater, kontaktinformation nedan, för hjälp med eventuella problem du kan ha haft eller frågor angående juridiska frågor, inklusive brottmålsrelaterade problem.

Isaan advokater specialiserar sig på att tillhandahålla juridiska tjänster för expats och utländska medborgare i Thailand.

För mer information, besök Issan Advokater här.

-
*Ansvarsfriskrivning: Den här artikeln tillhandahåller allmän information och utgör inte juridisk rådgivning. Rådgör med en kvalificerad advokat för personlig vägledning.*

Sponsrad annons.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/