Chiang Mai myllrar av spänning när lokalbefolkningen och turister deltar i Songkran-vattenstriderna

PRESSMEDDELANDE:

Chiang Mai-provinsen myllrar av spänning när både lokalbefolkningen och turister deltar i livliga vattenstrider för att fira Songkran mitt i brännande temperaturer som når 40 °C. Gatorna i Chiang Mais gamla stadsdel, särskilt runt korsningarna Sriphum, Katam, Ku Heuang och Hua Lin, har upplevt sporadisk trafikstockning sedan fredagen (11 april) på grund av de livliga festligheterna.

Som förberedelse för den officiella "Songkran Chiang Mai Water Fest 2024", som började på lördagen (12 april) vid Tha Phae-porten, har festglada ställt upp olika vattenstationer längs vägen som leder till detta framstående turistlandmärke, en välkommen lättnad för förbipasserande och bilister från den intensiva hettan.

Festivalen inleddes tidigt på lördagsmorgonen med en religiös ceremoni som inkluderade allmosor, följt av en speciell procession. Processionens höjdpunkt var Phra Buddha Sihing-statyn, som togs från sin helgedom vid Wat Phra Singh Woramahawihan. Utsmyckad med blommor paraderades statyn runt i staden, så att deltagarna kunde visa respekt och söka välsignelser.

Chiang Mai kommer att fortsätta att vara värd för många Songkran-aktiviteter och religiösa ceremonier på olika offentliga platser och tempel i hela provinsen fram till den 16 april, och erbjuda rika kulturupplevelser för både invånare och besökare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.