Två misstänkta för dödsskjutning av Bangkok Technical College Student dömdes till 21 års fängelse

Bangkok—

Den 13 april 2024 avslöjade Thai Metropolitan Police Bureaus utredningsgrupp (IDMB) offentligt på sociala medier ett jurisdiktionsbeslut angående en skjutincident på en teknisk högskola den 14 januari 2024 vid Chulalongkorn University, Pathumwan, Bangkok.

Den 14 januari rapporterade thailändska nationella medier en skottlossning av en civilingenjörsstudent på tredje året från Rajamangala University of Technology, Uthen Thawai Campus, som sköts till döds av två misstänkta framför en busshållplats.

De två misstänkta greps av den thailändska polisen efter en intensiv utredning. De misstänkta, inklusive en skytt och en ryttare, dömdes till 21 år och sex månaders fängelse och fick betala en skadestånd till offrets familj på 1.3 miljoner baht.

Det förekom många liknande incidenter angående konflikter mellan tekniska högskolor som ledde till att man övervägde att flytta Uthen Thawai Campus till en annan plats för att förhindra våld.

En regeringsarbetsgrupp tilldelades att överväga frågan om tvisten mellan Chulalongkorn University och Uthen Thawai Campus, enligt thailändska nationella medier.

Den 10 april enades arbetsgruppens resolution om att Uthen Thawai Campus behövde flyttas till en annan lämplig plats som var under överläggning.

Läs liknande artiklar om konflikter mellan tekniska högskolors tvister:

Dödsskjutning utbryter i Bangkok när rivaliserande collegegrupper drabbar samman, oskyldig lärare dödades.

Sju teknikstudenter arresterades i Bangkok för att ha rånat universitetsemblem och cykelnycklar.

UPPDATERING: Misstänkt inblandad i Dusit College-skjutning i Bangkok kapitulerar i Phuket.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.