Pattaya tonåring blinkar med två vapen under Songkran, senare arresterad

Pattaya —

En tonåring fångades på kamera när han viftade med två skjutvapen mot sina rivaler under ett Songkran-firande i Pattaya på kvällen den 15 april 2024. Händelsen inträffade bara några hundra meter från Pattayas polisstation.

Videofilmer från händelsen kan ses på vår YouTube-kanal här.

Runt 10:06 fick polisen i Pattaya en rapport från en bekymrad medborgare som hade tagit videofilmer av bråket. Videon visade en grupp tonåringar inblandade i en verbal dispyt inför en man, klädd i en vit skjorta och långbyxor och med en svart ryggsäck, drog ut två oidentifierade skjutvapen och riktade dem mot de andra inblandade parterna.

Den skrämmande händelsen inträffade på Soi Pattaya 7, chockerande nog mindre än 500 meter från Pattayas polisstation. Vapnet som blinkade orsakade utbredd panik bland de många turisterna som njöt av Songkran-festivalen vid den tiden. Pattayapolisen inspekterade omedelbart soi, men ingen var villig att ge konkret information till myndigheterna, förmodligen av rädsla för repressalier från den misstänkte.

Polisen samlade in CCTV-bilder från närliggande kameror som hjälpte till att identifiera den misstänkte.

Cirka 6:30 den 16 april 2024, under befäl av Pol. Överste Navin Teerawit, chef för Pattayas polisstation, och hans ställföreträdare, överstelöjtnant Thananon Atipansi, fängslade myndigheterna en 17-årig man i besittning av två BB-vapen, som tros ha använts i brottet.

Konfrontationen utspelade sig i Soi 7, Central Pattaya Beach, där två rivaliserande ungdomsgrupper drabbades samman, vilket ledde till att en grupp viftade med två BB-vapen för att hota sina motståndare. Incidenten eskalerade när en medlem av den motsatta gruppen enligt uppgift gav en smäll till en yngre individ, vilket ledde till ett upphettat utbyte och den slutliga uppvisningen av vapen.

Polisöverstelöjtnant Thananon Atipansi avslöjade att den häktade ungdomen erkände dådet och uppgav att uppvisningen av skjutvapen var avsedd att skrämma den rivaliserande fraktionen. Bråket upphörde utan ytterligare våld, men inte innan det skapade rädsla för potentiella skador bland åskådarna.

Undersökningar har avslöjat en historia av fiendskap mellan de två grupperna, med tidigare våldsincidenter rapporterade, inklusive en skottlossning nära Mae Sri Ruen Restaurant och bråk på Bali Hai-halvön. Den underliggande orsaken till konflikten tros ha sin rötter i svartsjuka och tidigare tvister.

Pattayapolisens snabba ingripande har lett till en viss lättnad för samhället, eftersom stadens berömda Songkran-festligheter fortsätter. Myndigheterna är fortfarande vaksamma för att säkerställa säkerheten och säkerheten för både invånare och besökare under denna tid av firande.

Ynglingens namn undanhölls på grund av att han var minderårig.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.