Thailands premiärminister Srettha Thavisin förnekar omedelbar regeringsblandning efter besöket i Thaksin Shinawatra

Nationell-

Klockan 11:05, den 16 april 2024, avslöjade Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister och finansminister, offentligt för allmänheten rykten om ett drama om en kabinettsblandning efter att ha besökt Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatra på "Chan Song La” Manor.

Srettha ska ha besökt Thaksin i samband med det thailändska nyåret Songkran. Han hälsade Thaksin och bad för hans hälsa och lycka, enligt thailändska nationella medier.

Srettha gav en intervju till allmänheten angående ryktena om kabinettsblandningen att det inte fanns någon omedelbar justering. Srettha ska ha berättat för media att den senaste månaden inträffade ett drama kring kabinettsblandningen där han betonade att det bästa skyddet var att arbeta proaktivt under den thailändska regeringens politik och deras ministerium.

Angående Sretthas besök i Thaksin uppgav han att hälsningen inte var annat än hans respekt för den thailändska före detta premiärministern och en grundare av Thai Rak Thai Party. Som ny thailändsk premiärminister var det normalt att han frågade om råd och diskuterade politiska frågor, sa Srettha.

Senare samma dag rapporterade thailändska nationella medier en färsk uppdatering angående kabinettsblandningen. Det rapporterades att koalitionsregeringspartier inklusive Bhumjaithai-partiet och Palang Pracharath-partiet fortfarande skulle ha samma ministrar.

Herr Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister som ledare för Bhumjaithai-partiet hävdade att partiet inte skulle justera någon position. Samtidigt hade Palang Pracharath-partiet en vakant position som ändå skulle ha en kvot, enligt Srettha.

Kapten Thamanat Prompow, ministern för jordbruk och kooperativ, uppges ha stött Pai Lik, Kamphaeng Phet MP som biträdande minister och Atthakorn Sirilatthayakorn, Chachoengsao MP, som ersättare i händelse av att den första kandidaten diskvalificerades.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.