Thailändsk polis slår till mot transnationella brottslingar i "The Purge"-operationen, beslagtar tillgångar värda över 250 miljoner baht

Nationell-

Den 17 april 2024 höll Mueang Thong Thani kungliga thailändska poliser och relevanta myndigheter en presskonferens om "The Purge"-operationen för att utrota transnationella brottslingar på Hybid-Scam-nätverk. Mer än 250 miljoner bahts tillgångar konfiskerades.

Med samarbete från relevanta myndigheter rapporterades det att de misstänkta slumpmässigt kontaktade offer på sociala medieplattformar och lurade dem att investera i kryptovalutahandel. Men för att investera måste offren först överföra sina pengar till mulekonton för att byta ut dem mot digital valuta för att handla på falska plattformar.

Cyberpoliserna undersökte fallet och hittade den huvudmisstänkte, offentligt identifierad som Shaoxian Su, en kinesisk medborgare, och hans medbrottslingar. Dessutom hittade polisen en koppling till thailändska medborgare som agerade som nominerade genom att investera i fastigheter och andra tillgångar under thailändska identiteter.

Efter ytterligare utredning inledde polisen "Trust No One"-operationer över hela Thailand, genomsökte 72 platser och arresterade tre kinesiska medborgare. Dessutom beslagtog polisen lyxiga bostadsrätter, sportbilar, kontanter och andra tillgångar värda mer än 1.9 miljarder baht totalt.

Polisen hittade en koppling efter att ha undersökt den finansiella verksamheten för personer från Singapore som också var involverade i Hybid-Scam-nätverket.

Utrensningsoperationen var framgångsrik eftersom mer än 26 individer hittades inblandade i bluffen. Polisen begärde arresterings- och husrannsakningsorder för att hålla dem ansvariga för sina brott.

Det rapporterades vidare att Hybid-Scam-nätverket också var kopplat till transaktionsbrott i samtalsbedrägerier och onlinespelnätverk med en finansiell cirkulation på 30 miljarder baht per år.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.