Thailändska och Nya Zeelands premiärministrar undertecknar MOU, diskuterar strategiskt partnerskap och bilateralt samarbete

Nationell-

Klockan 10:00, den 17 april 2024, välkomnade Thailands premiärminister Srettha Thavisin ett officiellt besök i Thailand från Nya Zeelands premiärminister Christopher Luxon i det thailändska regeringshuset.

Enligt thailändska nationella medier diskuterade Srettha och Christopher tillsammans med privat och offentlig sektor olika ämnen innan de undertecknade ett samförståndsavtal (MOU).

Ämnen som diskuterades under konferensen mellan de thailändska och Nya Zeelands regeringar var följande.

1. Tillkännagivande av det strategiska målet att lyfta relationen mellan Thailand och Nya Zeeland till ett strategiskt partnerskap 2026.

2. Tillkännagivande om framstegen för ministerierna i Nya Zeeland och Thailand när det gäller en plan för försvarssamarbete.

3. Tillkännagivande av målet att tredubbla det bilaterala handelsvärdet till 2045.

4. Främjande av samarbete inom förnybar energi för att minska användningen av fossila bränslen och ta itu med klimatförändringarna.

5. Påskynda förhandlingarna om kulturella samarbetsavtal.

6. Samarbete inom utbildning och främjande av turism för att förbättra relationer mellan människor.

7. Regionalt samarbete, särskilt inom ASEAN-ramen för floderna Irrawaddy-Chao Phraya-Mekong genom ekonomiska strategiska samarbetsinstitutioner för utveckling.

8. Diskussioner om regionala och internationella frågor, såsom inbördeskriget i Myanmar, konflikten mellan Ukraina och Ryssland, konflikten mellan Israel och Palestina och tvister i Sydkinesiska havet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.